DyStyle in Eva.ro

Machiajul Pin Up

Simina Bradeanu De Simina Bradeanu

Acum câteva zile am avut plăcerea de a face un machiaj Pin Up pentru site-ul www.dystyle.ro, site ce se adresează femeilor iubitoare de tot ce înseamnă moda anilor ‘50.

Recunosc, de mult așteptam această ocazie, deoarece un machiaj Pin Up nu poate să fie purtat de oricine, nu este un simplu machiaj, ci un stil de viață. Acest tip de machiaj înseamnă feminitate, putere, atitudine, senzualitate. Iar anul acesta este anul Pin Up.

După ce am găsit modelul perfect (Sînziana Iacob), ne-am strâns cu toții în studio-ul fotografului Ciprian Strugariu pentru a începe machiajul și pentru a pune la punct toate detaliile.

Chiar dacă machiajul Pin Up este ușor de făcut și durează aproximativ 15 minute, am decis să încep cu machiajul ochilor. După ce am aplicat fond de ten și pudră pe pleoape, am ales o culoare deschisă și irizată pentru toată suprafața pleoapei. În felul acesta am dat luminozitate ochiului și l-am pus în evidență. A urmat o umbră de maro deschis, în ton cu pielea, aplicată fix în pliul pleoapei, ușor ascendent.

Partea cea mai importantă în machiajul Pin Up este tușul. Acesta trebuie aplicat sub forma unei dungi groase, ascendentă și ușor exagerată la colțul extern al ochiului. Este foarte important ca aceasta să nu fie curbată și să fie aplicată foarte aproape de linia de implantare a genelor, pentru a crea iluzia de continuitate a acestora. Au urmat genele false tip bandă din păr natural, foarte dese și ușor mai lungi la exterior.

Tenul a trebuit să fie unul de porțelan, nu foarte mat și cu accent pe pomeți. Aceștia au fost colorați cu un fard de obraz auriu- rose, pentru a realiza o trecere frumoasă între ochi și buze.

La final, am hidratat foarte bine buzele, le-am conturat cu ajutorul unui creion în nuanța rujului, iar apoi am aplicat o cantitate suficientă de ruj roșu.

După ce s-a uitat în oglindă, Sînzi a spus: „Uau, Simi! Zici că mi-ai făcut ochii 3D” :)

Uite și clipul! Pin Up make-up on Youtube

Acest tip de make-up se poate purta oricând, însă el trebuie ajustat în funcție de momentul zilei și ocazie. Dacă este de exemplu zi, atunci renunță la gene false, înlocuiește tușul cu un creion de ochi și rujul roșu cu unul mai natural. Dar nu uita că anul acesta, stilul Pin Up este în tendințe!

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

Link: http://www.eva.ro/profa-machiaj/participari/machiajul-pin-up/

Leave a Reply